0
0
0
s2smodern

За четвърта поредна година фестивалът Варна WINEkend събира в Морската столица млади български енолози, които са се нагърбили с приятната задача да ни уверят с качеството на българското вино.

0
0
0
s2smodern

Любимият летен Балкански международен винен конкурс и фестивал (Balkans International Wine Competition and Festival - BIWCF) отваря врати за осми пореден път, но този път изненадва с нова локация на открито пред Националния дворец на културата в София. Датите са 5-9 юни 2019 г., а фестивалът побира в себе си многобройни и интересни класове и събития.

0
0
0
s2smodern

Приключи третото издание на Discover.Vino World, което намери свой нов дом в зала 6 на НДК. За протокола и тези, които не успяха да присъстват, изложението-дегустация се проведе на 10 и 11 май и бяха показани над 500 вина от цял свят, включително по-неочаквани страни-производители като Молдова, Армения, Израел и Турция.

Имах честта и удоволствието да съм зад щанда на Marques de Murrieta и да разказвам на хората за едни от най-вълнуващите вина от Риоха, включително бутилка Виура 1986 – единственото бяло вино от Испания със 100 точки от Робърт Паркър след невероятни премеждия. Какви? Двайсет и една години в американски дъб и близо 6 години в бетонен съд. Впечатляващо винено преживяване, много трудно сравнимо дори с дегустираните стари реколти на бели вина, които сте опитвали.

0
0
0
s2smodern

Така лиии?

Нашата приятелка Деменция, превъплътена в няколко телефонни обаждания, ни напомни, че днес имаме рожден ден. Няма политически коректен начин да кажем колко е тъпо да забравиш собствения си рожден ден, затова ще се фокусираме върху пожеланията за весел празник на всички вас днес и благодарностите, че четете това. Наздраве и наистина да сме здрави, че другото – виждате!

Всяка година на този ден ви обещаваме колко чудеса възнамеряваме да свършим през предстоящите 365/6 дни, а те все не стигат. Правим го основно, за да ангажираме себе си, но когато успеем да свършим и 7% от това, се потупваме по рамото и си казваме: „Еха!“ Няма да ви занимаваме с метафори за тръгването на училище, новите епохи в живота на един младеж и колко е хубаво да мъкнеш раница всеки ден. Имаме много забележки в бележниците (изгорели хард дискове, хакерски атаки и откровен мързел), но имаме и вярно куче, което да ги изяде и никога да не видят бял свят.

Благодарни сме, че живота ни среща с вас благодарение на виното! Не е ясно дали ще променим света и дали един ден отново хората ще имат повече време да четат, а Facebook ще споделя съдържание без касичка. Важното е да останем Protagonist-и, да откриваме стойностните истории и главните им герои.

Цунки и маймунки!

0
0
0
s2smodern

За трета поредна година, винарските изби от региона на Мелник ви канят да отпразнуваме заедно празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан.

От 14 до 17 февруари 2019 г. винарните от региона отварят вратите си за посетители, които ще могат да участват в традиционно зарязване на лозята, турове на винарните и дегустации с фокус върху местната култура и храна.

0
0
0
s2smodern

От CASAVINO твърдят, че 10 години любов към виното са ги докарали дотук, затова вече 10-годишни избухват с оригинално винено събитие, на което да представят наистина лимитирани серии български червени вина, избрани от екипа. Под звучната дума „лимитирани“ разбирайте серии от 78 до близо 1002 бутилки - вина, които няма да може да дегустирате другаде, освен в МОТТО, ул. „Аксаков“ № 18 в София на 1 декември (предстоящата събота) от 12.00 до 19.00 ч. Както е видимо от локацията, от CASAVINO имат желание да разчупят типичната тмосфера на винено изложение в зала или хотел и да ви предложат по-задушевна и празнична атмосфера. Време е за нещо ново, оригинално, а и за подаръци!

0
0
0
s2smodern

Новата реколта е тук!

Как така нова?

Любовта ни към Protagonista е непреходна, изглежда, и в Еносиасти смело решихме да продължим този наш проект, с идеята да показваме главния герой в нашия винен живот и да го развиваме. Доволно потриваме ръце и трескаво търсим тирбушон, за да ви го покажем. А, ето го! Merry Christmaaas, everyoneee!

PROTAGONISTA 2016

0
0
0
s2smodern

Да, нова локация, нов късмет за най-големия български винен форум в България - DiVino.Taste. От 23 до 25 ноември тази година зала 5 на Интер Експо Център София ще се превърне в най-голeмия дегустационен салон на България.

Осмото издание на DiVino.Taste започва утре (23 ноември) в 16 часа на и ще продължи до 18 часа на 25 ноември. През този уикенд, над 70 производители се събират под един покрив, за да представят заедно модерното лице на българското вино.

0
0
0
s2smodern

Ако зимата е сезонът на тежките винени събития, то лятото е нашият антидот, лекуващ ни от махмурлука на закритите зали със свежи идеи, вина и най-вече хора.

На 21 юли 2018 г. усмихнатите и завидно млади организатори на Варна WINEkend ще ни посрещнат в двора на обновеното Морско казино Варна за „модерен прочит на една класическа напитка” заедно със също така младите технолози на България и техните вина!

0
0
0
s2smodern

1-3 юни 2018, София

Както бе казал един наш бивш президент: “Здравейте, ученици!”

За нас е удоволствие да ви предложим за втори път да разнищите света на високоалкохолните напитки с помощта на системния подход на световно признатата образователна институция Wine & Spirits Education Trust (WSET).