0
0
0
s2smodern

Билет към центъра на вселената

Стара Загора, известна също и като „център на вселената” отново ще бъде домакин на четвъртото издание на Фестивала на виното и културното наследство – Августиада. Не този, а другия уикенд (17-ти и 18-ти октомври) забравете високите токчета и тръгвайте към Стара Загора – време е за Августиада 2015! Обичаме всеки повод, който ни изважда от софийската бонанза и ни кара да се зарадваме, че винената култура се развива революционно на повече места из страната. Августиада е събитие, което попада в десетката - географски и концептуално.

Новото тази година

2015 г. ще е дебют за две изби от северна България на Августиада – Винарна Свищов и Винарска изба Нисово.

Турция ще бъде международен акцент на Августиада 2015. Кулминацията ще е майсторскияt клас „Непознатите винени съкровища на Турция“ с лектор Мустафа Чамладжъ, който ще представи вина от турски изби от регион Тракия - най-успешният турски винен регион. Ще имате възможност да посетите и Художествена галерия Стара Загора за една уникална самостоятелна изложба на Ирем Чамладжъ.

Както всяка година, събитието ще предложи нови вина за дегустация, кулинарни изненади и лекции. Подробна програма можете да откриете тук, а за да не ви е страх, че ще се загубите, пропускайки събитието, можете да следвате указанията тук.

Ще се видим в Стара Загора!