0
0
0
s2smodern

Средата на месец май ще ни предложи още едно приятно и разтоварващо винено приключение, което освен вкусовите ни усещания, ще предизвика и чувството ни за ритъм.

Орбелус Ритъм & Вино е фестивал, който си поставя за цел да погали всичките ни сетива с вино, музика и природа като същевременно ни запознае с нови, но близки на балканската ни душевност продукти и звуци от съседни на България държави. Гости на първото издание ще бъдат вината и музиката от Гърция и Република Македония.

Винарска изба Орбелус отваря обединяваща прегръдка за всички почитатели на музиката, виното без значение на националната им принадлежност. Ако сте страстни почитатели на авантюрите на открито, заповядайте на откриването на първото издание на Орбелус Ритъм & Вино на 13 май, събота, от 16.00 часа пред винарска изба Орбелус, с. Кромидово (ползвайте координати: N – 41°26’765, E – 23°21’620). Организаторите съветват да си носите одеала и чадъри. Представяме си го нещо от рода на “слънце грее, дъжд вали, а всички пием розе под еклектичните звуци на кавал и бузуки. С музиката си ще ни омайват Три Трио-групи от Три страни. А сега остава и да кажем кои са:

Теодосий Спасов ТРИО (България)
Танос Ставридис ТРИО (Гърция)
Влатко Стефановски ТРИО (Република Македония)

Неделята няма да е по-малко приветлива, като от 10 часа до 15 часа може да планирате посещения на избата, дегустации или пикник сред лозята. Автентични местни вина ще покажат избите “Орбелус”, “Тиквеш” и “Хадживаритис”, а сортовете Мелник, Вранец и Негоска са само част от всичко, което ще може да опитате.