0
0
0
s2smodern

Шестото издание на Балканския международен фестивал на виното, който ще се проведе в Grand Hotel Sofia от 1–4 юни 2017 г. ще ни зашемети с големи имена в света на виното и сериозна програма.

Трима Masters of Wine и други доказали се специалисти в сферата на виното ще проведат майсторски класове на следните теми:

“The mistery of TAMIANKA  - the Balkan white treasure” ще бъде проведен от Rod Smith MW, с когото ще имате възможността да дегустирате някои от най-добрите вина, произведени от изключително ароматния сорт Тамянка.

“In the name of XINOMAVRO” с лектор Konstantinos Lazarakis MW, който ще ви разкрие тайните на този висококачествен винен сорт, който триумфира на международната сцена и носи слава на гръцките вина.

“The very best of the BALKANS, some personal favourites with Caroline Gilby MW” е майсторки клас с лектор Caroline Gilby MW – един от най-важните винени специалисти със задълбочени познания за Балканите.

Майсторският клас “Simply …THE BEST  of Romanian wines” ще бъде проведен от Horia Hasnas, който ще демонстрира красотата на румънските вина.

Не на последно място фестивалът предлага цели два майсторски класа за български вина ”Местните БЪЛГАРСКИ сортове  през погледа на Вили Гълъбова” и “В търсене на българската винена идентичност” с Марин Атанасов.

Билети за фестивала и други събития в рамките на BIWC 2017, може да закупите онлайн от официалния сайт.

Всеки, закупил билет за фестивала, участва в томбола за винен уикенд за двама в Uva Nestum Wine & Spa & Greece. Победителят ще бъде изтеглен на 4 юни 2017 в 17.00 ч.