0
0
0
s2smodern

Advertorial

Съвсем скоро се самосезирахме, че не сме ви разказали нищо за Four Friends след близо четири години интригуваща история на избата. Може би си спомняте как създадоха ново съотношение цена-качество с еднолитровата си бутилка от едноименната серия „Four Friends“. Оттогава насам портфолиото на избата се промени, включвайки серията Zitara, създадена за ресторанти и серията Morgentau, създадена за… ами по-отдадени любители с леко залитане към немскоговорящите кътчета на света по отношение на виното.


© личен архив Four Friends

За трета година от избата избраха да представят новите си реколти на голф турнир и гала вечеря под името „Four Friends for Friends“ в слънчевия петък, 13-ти октомври, в Голф клуб “Св. София”. За съжаление липсата ни на голф умения не ни позволиха да вземем участие в състезанието, но важното е, че в този напълно джентълменски спорт, в който мъжете, жените и дори децата са максимално равни, има място за любимото ни вино все повече.


© личен архив Four Friends

За щастие сред участниците са били едни от най-добрите български голфъри, а най-успешно представилите се от тях са получили и специална селекция вина Four Friends. Още една причина да се замислите за голфа като спорт и начин на общуване чрез виното.


Енолог Петър Илиев, снимка ©Росен Йорданов

Това събитие традиционно е начин на представяне на новите реколти вина на Four Friends като това прави лично технологът на избата Петър Илиев. Аха! Именно! Петър Илиев се оказа един от тези енолози/технолози/уайнмейкъри, чиито вина сме дегустирали и харесвали през годините, но никога не сме знаели, че човекът зад тях е един и същ. А какво се случва в главата на един еносиаст, когато осъзнае нещо такова? Ами, прави интервю с този енолог! Очаквайте, ASAP (нещо като „след 10 гръцки минути“) на enosiasti.bg!