0
0
0
s2smodern

Здравей, ноември, не ме оставяш да поседна!

След Салон на виното преминаваме към тежката артилерия на винените изложения, а именно задължителното за всички ни DiVino.Taste 2017. Седмото издание ще ни събере както винаги в Националния дворец на културата в София от 17 до 19 ноември, но този път в зали 7, 8, 9. Благодарим, европредседателство! Добре, че дойдоха чужденците, и ний да видим мекото.

Ремонтните дейности настрана, DiVino.Taste отново ни замерва с внушителни цифри и имена, които ще споменем за статистиката.

В трите зали ще може свободно да дегустираме повече от 400 вина от над 60 български изби. Разпределението ще е новост, така че ни е интересна и вашата обратна връзка по-удобно или не е делението на три.

Майсторските класове са другата атракция на форума. В България пристигат “уау” специалисти, които ще представят известни в целия свят винарски региони, като Бургундия и Шампан във Франция, както и по-слабо познатата Унгария. Програмата включва и класове за португалското порто и някои по-слабо познати италиански сортове като требиано ди Лугана, корвина, рондинела и оселета.

От българска страна ще може да придобиете повече познания за Мелник, а традиционната ретроспективна обиколка из някои от най-добрите изби на страната тази година е посветена на една много добра година - 2011.

Организаторите на DiVino.Taste правят поредния реверанс към винените ценители и им дават шанс единствено по време на изложението да опитат всичките топ 10 вина от обичайно излизащата през февруари класация на DiVino. Най-добрите 10 вина на България ще бъдат представени лично от техните създатели.

Ако случайно откриете сродната си душа сред вината и не може да се разминете само с дегустация, ще имате възможност и да закупите предпочитанията си на специални цени, директно от мобилния магазин на Casavino.

Тази статия, естествено, има чисто информативен характер. Всички сме наясно, че ще присъстваме и без да четем ПР материали, защото DiVino Taste отдавна се е доказало като “a must”. Билети вече са в продажба и могат да бъдат закупени онлайн за един, два или всичките три дни на изложението. Майсторските класове са с билети, а закупилите поне един майсторски клас или лекция имат достъп и до изложението за трите дни.