0
0
0
s2smodern

Курс на Благой Кузмански и Йордан Кирилчев

Каним ви на едно образователно и със сигурност много различно винено събитие. Двама от най-добрите ни сомелиери - Благой Кузмански и Йордан Кирилчев - в рамките на два почивни дни през февруари ще засегнат темите:

  • Какво е да си сомелиер в България и извън нея
  • Световни тенденции във винената индустрия 
  • Световните винени региони - климат, стилове, сортове и производители
  • Дегустации на класически стилове от Нов и Стар свят, както и сляпа дегустация
  • Производство на подсилени и пенливи вина
  • Разлики между образователни институции - WSET и CMS и подготовка за двата формата
  • Наистина много други

Курсът включва много разнообразни теми и е подходящ както за сомелиери, така и за сериозни винени любители. Ето подробностите:

Кога: 10 и 11 февруари от 9.00 до 18.00 ч.

На 10-ти вечерта организаторите са обещали вечеря, на която ще бъдат отворени вълнуващи вина. Тя не е включена в цената на курса, но ако я посетите, няма как да съжалявате. Мястото ще бъде съобщено допълнително.

На 11-ти в края на деня можете да очаквате и кратък тест, който не трябва да ви плаши. Слушайте внимателно и си водете записки.

Къде: Хотел ВЕГА в София на бул. “Г. M. Димитров” 75.

Такса участие: 130 лв. (не включва вечерята на 10 февруари)

За записване: Благой Кузмански (kuzmanski90[at]gmail.com) и Йордан Кирилчев (yordanwine[at]gmail.com)

За лекторите: Благой Кузмански е сомелиер във винен клуб 67 Пал Мал, Лондон. Интервю с него прочетете тук. Йордан Кирилчев е управител и сомелиер в ресторант Есте в София. Интервю с него прочетете тук.